Streaming til vintage HiFi-anlæg

Genbrug er blevet superhipt!

Det er der mange gode grunde til. En af de vigtigste er hensynet til miljøet.

Og netop hvad det miljømæssige angår, er nogle meget gavnlige ting at genbruge – dvs. at lade være med at købe nyt af – elektronik af enhver slags. Elektronikindustrien står for noget af verdens værste forurening og noget af det allermest miljøbelastende ressourceforbrug.

En lille historie om fed lyd og en ret tilfredsstillende brug af vores væghængte mobilholder.

Der blev produceret mange ret fede HiFi-anlæg i 1970’erne og 1980’erne – “The golden age of HiFi”, som nogle kalder perioden.
Vi har i noget tid brugt vores Beomaster 1500 – et arvestykke – som forstærker, når vi lytter til CD’er og LP plader.

Beomaster 1500 kom på markedet i 1978 og er designet af Jacob Jensen. Den står i vores stue sammen med en Beogram 1902, og det er vi godt tilfredse med.

Streaming

Fornøjelsen ved det gamle anlæg blev kun større, da vi begyndte at streame lyd fra mobiltelefonen – helt simpelt ved at tilslutte den med et Minijack til Phono kabel.

Mobilholderen

Når man vælger den simple løsning, at streame via kabel, er det helt oplagt og ret praktisk, at have en mobilholder siddende på væggen ved siden af forstærkeren.

Vores Beomaster 1500 er beklædt med eg. Derfor har vi naturligvis valgt en mobilholder i massiv, oliebehandlet eg, som passer til.

Fortid og nutid spiller hermed, på flere planer, elegant sammen.

Mobilholder i træ monteret på væggen ved siden af en Beogram 1500. Dansk design.

Klar til streaming og til højre er kablet parkeret i mobilholderen, klar til næste gang, der skal lyttes til god lyd i stuen.

Ud over den gode lyd, minder anlægget os om den interessante danske design- og industrihistorie, som knytter sig til Bang & Olufsen. En historie, der startede i Struer helt tilbage i 1925. Der er links til den historie længere nede.

Links til mere viden:

Link til mobilholderen: Mobilholder til væg • Tingtegneriet

Vi fandt et godt Minijack til Phono kabel i Hi-fi kvalitet hos den danske Hifi virksomhed Bekent – det fungerer. Blot en anbefaling.

På Bekent.dk. har de en video, der omhandler mulighederne for at streame trådløst til ældre B&O-anlæg, hvis du har lyst til at dykke ned i det: Bring streaming til ældre B&O (youtube.com)

Hvis du som os finder design- og industrihistorie spændende, er der en fin artikel fra Aarhus Universitet om Bang & Olufsen her: Bang & Olufsen (B&O), 1925- (danmarkshistorien.dk)

Her er B&O’s egen præsentation af deres historie: Om Bang & Olufsen – ikonisk kvalitet siden 1925 (bang-olufsen.com)

Bemærk, at vi har valgt at linke til disse eksterne hjemmesider fordi vi finder dem interessante. Vi modtager ikke betaling fra nogen af dem.