Forårsfornemmelser og tanker om en lugestol

Vintergækker og erantis bag den gamle brugs i Frøslev. Forår på Stevns

Vintergækker og erantis i vores have bag den gamle brugs i Frøslev.

Dagen er tiltagende og lyset er ved at vende tilbage. Det føles især på de sjældne solskinsdage, hvor jeg har svært ved at holde mig indendøre og koncentrere mig om arbejdet. En del af dagen går med at kaste længselsfulde blikke ud af vinduet.

En lille vandretur i haven, hvor vintergækker og erantis blomstrer om kap, kan i den grad vække mit indre havemenneske, Jeg længes efter det lune forår, udeliv og at få hænderne i jorden, men det er for vådt og for koldt – lidt endnu…

Ny form til lugestol

Sidste sommer drejede Claus en ny version af vores lugestol. Han havde gået og studeret min flittige (og begejstrede) brug af den étbenede haveskammel og var kommet frem til en forbedring: gribekanten under sædet.

Det har ændret formen lidt – jeg synes, den er blevet smukkere og mere helstøbt i formen! Samtidig er funktionen forbedret. Det er nemt at få fat i kanten, når man vil tage lugestolen med sig, eller når man vil flytte den under sig, mens man arbejder.

Lugestol eller haveskammel i brug.

Lugestolen i brug. Denne har sæde i elm og stok i eg. Vi har lige nu nogle få færdige som denne på lager.

En anden fordel ved den nye kant er, at der nu er en flade at lande på, når stolen vælter – og den vælter, hvis man ikke griber fat i den, når man rejser sig. Det må den gerne, og den let buede flade – som sædet rammer underlaget med – gør, at den holder sig pæn i længere tid. En flade som denne får simpelthen færre skrammer sammenlignet med en kant, der er tyndere. Tynde kanter er mere tilbøjelige til at få hakker.

Det er altsammen produktudvikling.

Det er utroligt vigtigt for os, at et haveredskab som lugestolen fungerer optimalt, at den er rar at bruge, og holder sig pæn i rigtig mange år. Hvis man behandler vores lugestol med lidt omtanke – ved f.eks. at tage den indendørs efter brug – så kan den holde til adskillige generationers flittig brug.

Haveskammel. En lugestol i massivt træ.

Lugestolen er samlet med gennemgående tap med kile. Sædet er drejet i ét stykke massivt elmetræ.

En ny form på lugestolen har også krævet nye billeder på hjemmesiden. Du kan se hele den nye præsentation af vores étbenede haveskammel her under “Lugestol / Brolæggerstol”.

/Vibeke