Lugestol / Brolæggerstol / “Kraveknap”

Lugestol i træ. En étbenet lille skammel til havearbejde.En étbenet lugestol til brolægger- og havearbejde. Klik på billederne hvis du vil se dem større og se billedteksterne.

Pris: 2.600 kr. i massiv eg og elm.
Bestil den i vores webshop.
Ved andre træsorter pris på forespørgsel.

Mål: Ø: 285 mm, højde: 285 mm
Varenummer: TING 105
Produktions- og leveringstid: Lige nu få styk på lager.

Beskrivelse: Vores lugestol er en étbenet haveskammel – en videreudvikling af brolæggerstolen, tilpasset brug i den blødere jord, som vi ofte har i haven. Lugestolen giver en ergonomisk god arbejdsstilling ved f.eks. lugning og udplantning, ved plukning af bær og meget andet havearbejde. Og man slipper for at ligge på knæ!

Ved manuel sætning af brosten sidder brolæggeren på en brolæggerstol også kaldet en “kraveknap”. Det er en etbenet stol, som aflaster både ryg og knæ under arbejdet. Stolens ben, som ender i en kugleform, giver stor bevægelsesfrihed.
Stolen er meget universelt anvendelig, når man skal ned og arbejde med hænderne i jordhøjde.

Materialer og udførsel: Lugestolen hånddrejes i massivt træ. Den er drejet i to dele, en stok og et sæde, som samles med gennemgående tap og kile. Den kan fås helt i elm eller med stokken i eg eller ask og sædet i elm – som på billederne.

Den er overfladebehandlet to gange med hærdende træolie med mellemslibning. Det giver en lækker, glat og holdbar overflade.

Vedligeholdelse: Overfladebehandles med træolie. Tør om nødvendigt jord af den med en fugtig, hårdt opvredet klud. Opbevar lugestolen indendørs og tørt, når den ikke er i brug.

Læs også vores blogindlæg om vores lugestol / haveskammel her: Forårsfornemmelser og tanker om en lugestol