“Gagn” Søjlebord

Rundt spisebord i eg og rustfrit stål. Det er med sine kraftige dimensioner og robuste materialer tænkt som et enkelt, markant og psykologisk set stationært træfpunkt for mennesker.

Rundt spisebord i eg og rustfrit stål. Markant søjlebord.

Spisebord eller mødebord med fod og plade udført i nøje udvalgt upcyclet egetræ af høj kvalitet.

Bordet vil være velegnet som en families naturlige, daglige samlingspunkt eller som det centrale bord til hurtige møder i en travl virksomhed – eller noget tilsvarende.

Bordpladen og fodpladen er udført af massiv eg, som er sæbebehandlet flere gange med mellemslibning. Søjlen er valset op af rustfri stålplade og derefter lineært slebet.

Bordpladens diamater 119 cm. Bordets højde er 73,5 cm. Størrelsen er helt ideel til 4 personer, så er der rigtig god plads. Man kan fint sidde 6 personer omkring det, og der er ingen bordben, som kommer i vejen. Det er en af de helt store fordele ved et rundt spisebord med søjle.

Kontakt os, hvis du vil vide mere om Gagn Søjlebord: Kontakt

Rundt bord i eg og rustfrit stål. Dansk snedkerhåndværk.

Et rundt bord, som er både klassisk, enkelt og nyt i sit udtryk. Derfor synes vi spisebordet passer godt ind i forskellige interiør med både nye og ældre møbler.


Gagn
[‘gawn] – One off møbler fra Tingtegneriet – delvist producerede ved upcycling af brugte kvalitetsmaterialer. 

Gagn møblerne er for en stor del lavet ved upcycling af træ. Oprindeligt fordi vi fandt det ærgerligt, at så mange ellers udmærkede gamle møbler bliver kasseret og bare brændt, blot fordi de f.eks. er udført i en umoderne stil. Materialerne vil i mange tilfælde nemt kunne holde til både halve og hele århundreders fortsat brug.

I forhold til bare at anvende nyopskåret træ, er der ikke mange penge at spare ved denne form for upcyling. Faktisk bliver enhver besparelse ved den billigere anskaffelse hurtigt opvejet af det ekstra arbejde med at finde velegnede gamle møbler og den efterfølgende håndtering.

Men der er nogle andre fordele at hente ved at genanvende kvalitetstræ :
Træ, som allerede har været brugt til møbler, er knastørt og må forventes at have akklimatiseret sig helt til indendørs brug. Bortset fra at træets dimensioner stadig ændrer sig lidt under stærke variationer i luftfugtigheden, vil træet næppe “kaste sig” yderligere. Man kan derfor vove lidt dristigere konstruktioner med den slags træ end med træ, der lige er kommet ud af en tørreovn.

Med upcycling af træ kan man også ret hurtigt ende med et ret højt kvalitetsniveau i veddet. Første gang der blev lavet møbler af træet, blev der allerede sorteret og valgt ud. Når man så er på jagt efter godt genanvendeligt træ, sorterer man igen kritisk. Simpelthen fordi træ, der ikke har høj kvalitet, ikke rigtig er arbejdsindsatsen værd at genbruge. Når der er tale om brugt træ, koster den allerbedste kvalitet stort set det samme som noget ringere. Så hvorfor ikke gribe ud efter det bedste ?