Legeplads på Stevns

Tingtegneriet har været med til at skabe en ny, eventyrlig legeplads på Stevns.

 

Store Heddinges nye legeplads giver børnene stof til fantasien og legen.

En mur af kridtsten omkranser en lille skov af høje pæle, som man kan klatre på. Er det mon bundgarnspæle i havet, hvor fiskenet er spændt ud imellem? Kan man falde i ”vandet” eller er jorden mon ”giftig”?

Igennem muren og ind mellem pælene ”sejler” et eventyrligt fartøjsvæsen – Stevntilus. En ægte fiskeundervandsflyver, med åbent gab og turkisfarvet tunge, som man kan kravle op ad – hvis man tør blive ”spist”!

Den runde mur er bygget af gamle kridtbyggesten, som engang er skåret ud af Stevns Klint. Det er den samme slags sten, som mange af Store Heddinges gamle huse er bygget af. Derved rummer den nye legeplads med sine referencer en historie, der binder Stevns Klint, havet og byen sammen.

Baggrund

Legepladsen udgør en del af et projekt, der er igangsat af Store Heddinge Borger- og Handelsstadsforening til udvikling af byens liv og handel.

Stevns Kommune og Udvikling Stevns (LAG-midler) er de store økonomiske bidragydere. Men der er også væsentlig støtte fra Stevnske virksomheder og private borgere. Disse midler har, sammen med en masse frivilligt arbejde, gjort projektet muligt.

Legepladsen er primært bygget af stevnske virksomheder. Stevntilus og en stor del af legeredskaberne på legepladsen er designet os fra Tingtegneriet.

På den måde er det blevet hele lokalområdets legeplads.

 

Se videoen, som er lavet af Kanal Stevns: “Den Nye Legeplads i Store Heddinge”